ПРЕДМЕТНА НАСТАВА ШКОЛСКЕ 2021 / 2022. ГОДИНЕ

ПРОФ. ДР СВЕТИСЛАВ МАРКОВИЋ ЈЕ ПРИКУПИО, ОБРАДИО И ДОЗВОЛИО ДА БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ ЗАПОСЛЕНИХ БУДУ ОБЈАВЉЕНИ НА САЈТУ НАШЕ ШКОЛЕ. ХВАЛА!


Српски језик и књижевност


Сунчица Бојовић

Сунчица Бојовић

професор српског језика и књижевности

ОШ „Милинко Кушић” отворила јој је врата знања и усмерила ка будућој професији - учитељ разредне наставе. Спремајући се за позив учитеља на Педагошкој академији „Желимир - Жељо Ђурић” у Ужицу расла је љубав према уметности речи - књижевности. По завршетку Педагошке академије уписује Филолошки факултет Универзитета у Приштини, где се упознаје са дивним професорима као и сјајним будућим колегама и добија звање прфесора југословенске књижевности и српског језика. Данас своје ученике поред знања из језика и књижевности, учи и непролазним животним вредностима - истрајности у раду, преданости у послу и учењу које никада не престаје и позитивном ставу према животу. Њене животне максиме су: „Ради увек најбоље што можеш.” и „Тек несебичним дељењем знања и доброте, један и један престају да буду два и постају једанаест.”

Светлана Пантелић

Светлана Пантелић

професор српског језика и књижевности

Рођена 2. марта 1976. године у Ивањици. Основну школу „Милинко Кушић” и гимназију завршила у Ивањици. На Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за српску књижевност и језик, дипломирала 2002. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2001. године.

Светлана Куч

Светлана Куч

професор српског језика и књижевности

Рођена 20. јануара 1975. године у Ивањици. Основно образовање стекла у ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици, матурирала у ивањичкој Гимназији, а дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за српску књижевност и језик са општом књижевношћу. Завршила дипломске академске студије - мастер на студијском програму Српска књижевност и језик са општом књижевношћу стекавши звање академског филолога. Радила у ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама. Након завршених студија радила у ОШ „Мићо Матовић” Катићи, у издвојеном одељењу у Мочиоцима. Од 2010. године ради у ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици. Њен мото је: „Сутра је нови дан.”

Маријана Маслаковић

Маријана Маслаковић

професор српског језика и књижевности

Рођена 12. маја 1977. године у Ивањици. Основно образовање стекла у ОШ „Милинко Кушић”, а потом завршила Гимназију у Ивањици. Дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду 2000. године на Kатедри за оријенталистику, а затим 2008. године дипломирала и на Филолошко - уметничком факултету Универзитета у Kрагујевцу на Kатедри за српски језик и књижевност. Почела са радом у ивањичкој Гимназији 2001. год. У ОШ „Милинко Кушић” радила од 2004 - 2007, затим од 2007 - 2014. у ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама. Од 2014. године ради у ОШ „Милинко Kушић”. Мајка је троје деце, а њен мото је: „Стрпљење је уметност надања.”

Ана Роговић

Ана Роговић

професор српског језика и књижевности

Рођена 7. октобра 1984. године у Ивањици. У родном граду завршила основну школу и гимназију, а на Филолошком факултету Универзитета у Београду дипломирала на Катедри за српски језик и књижевност. Радила у ОШ „Мићо Матовић” у Мочиоцима (од 2010. године), у ОШ „Вучић Величковић” у Међуречју и у Техничкој школи у Ивањици. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2013. године. Још од средњошколских дана у глави јој тиња Кантов категорички императив: „Звездано небо нада мном и морални закон у мени!”

Енглески језик (први страни језик)


Јелена Бешевић

Јелена Бешевић

професор енглеског језика

Рођена 20. марта 1977. године у Ивањици. Завршила ОШ „Милинко Кушић” и Гимназију у Ивањици. На Филолошком факултету Универзитета у Београду дипломирала 2000. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 11. марта 2002. године. Њен животни мото је: „Нема немогућих снова!”

Јелена (дев. Станић) Кимчетић

Јелена (дев. Станић) Кимчетић

професор енглеског језика и књижевности

Рођена 11. јула 1981. године. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици, а Филолошки факултет, Катедру за енглески језик и књижевност, у Београду. У Основној школи „Милинко Кушић” у Ивањици ради од 2005. године.

Ана Милоњић

Ана Милоњић

професор енглеског језика и књижевности

Рођена 26. маја 1983. године у Ивањици. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици. На Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за енглески језик и књижевност, дипломирала априла 2007. године. Мастер студије из Шекспирологије завршила 2011. године на матичној Катедри Филолошког факултета Универзитета у Београду под менторством проф. др Милице Спремић Кончар. У ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици ради од 1. септембра 2007. године.

Маја В. Тошовић

Маја В. Тошовић

професор енглеског језика и књижевности

Рођена 16. маја 1984. године у Ужицу. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици. На Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за енглески језик и књижевност, дипломирала 2009. године. У ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици ради од 2009. године.

Драган Милоњић

Драган Милоњић

професор енглеског језика и књижевности

Рођен 1983. године у Кладову. Основну школу, основну музичку школу (одсек хармоника) и гимназију друштвено - језичког смера завршио у Кладову. На Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за енглески језик и књижевност, дипломирао априла 2007. године. При Удружењу научних и стручних преводилаца Србије у Београду стекao звање преводилац / тумач за енглески језик 2008. године. Мастер студије из савремене британске књижевности завршио 2009. године на матичној Катедри Филолошког факултета Универзитета у Београду под менторством проф. др Александре Јовановић. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 1. септембра 2010. године.

Милица Стефановић Поповић

Милица Стефановић Поповић

професор шпанског језика и хиспанских књижевности

Рођена 20. фебруара 1988. године, у Беранама, Република Црна Гора. На Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за шпански језик и хиспанске књижевности (основне и мастер студије), дипломирала 2011. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од априла 2012. године на радном месту наставника енглеског језика и библиотекара у школској библиотеци.

Француски језик (други страни језик)


Тања Чабаркапа

Тања Чабаркапа

професор француског језика и књижевности

Рођена 2. октобра 1973. године у Ивањици. Основну школу „Милинко Кушић” и гимназију завршила у Ивањици. Дипломирала на Филолошком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за француски језик и књижевност. Радила као професор француског и латинског језика у ивањичкој Гимназији у периоду од 1999 - 2013. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од септембра 2013. године.

Снежана Јечменица

Снежана Јечменица

професор француског језика и књижевности

Рођена 15. јануара 1990. године у Ивањици. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици, основне академске студије првог степена на студијском програму француски језик и књижевност на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, као и мастер академске студије другог степена, на студијском програму романистика, на матичном факултету. Од 1. септембра 2016. године запослена у ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици.

Весна Равић

Весна Равић

професор француског језика и књижевности

Рођена 5. марта 1972. године у Ужицу. Завршила Филолошки  факултет Универзитета у Београду. Ради као наставник француског језика у СШ „Свети Ахилије“ у Ариљу, ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама, ОШ „Милинко Кушић“ и Гимназији у Ивањици.

Математика


Гојко Радовић

Гојко Радовић

професор математике

Рођен 4. октобра 1959. године у Коритнику, општина Ивањица. Основну школу и гимназију завршио у Ивањици. Дипломирао на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу, на Катедри за математику, 1984. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 1984. године.

Марина Грујичић

Марина Грујичић

професор математике

Рођена 5. марта 1973. године у Ужицу. Професор математике. Педагошки саветник. Водитељ обуке „Дигитална учионица”. Поборник целоживотног учења!

Бојана Алексић

Бојана Алексић

професор математике

Рођена 5. октобра 1988. године у Ужицу. Основну школу завршила у родном граду. Матурирала у Политехничкој школи у Крагујевцу 2007. године. Основне и мастер студије математике завршила на Природно-математичком факултету Универзитета у Kрагујевцу. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2015. године

Милан Поповић

Милан Поповић

професор математике

Рођен 12. јануара 1986. године у Ивањици. Основну школу „Милинко Кушић”   (2001) и гимназију (2005) завршио у родном граду. На Природно-математичком факултету Универзитета у Београду, на Катедри за математику, дипломирао 2011. године. Радио на месту професора математике у Гимназији и Техничкој школи у Ивањици и у ОШ „Сретен Лазаревић” у Приликама. У ОШ „Милинко Кушић” ради од септембра 2020. године.

Физика


Верица Спасојевић

Верица Спасојевић

наставник физике

Рођена 1957. године у Беранама, Република Црна Гора. Гимназију, природно-математичког смера, завршила у Беранама а Вишу педагошку академију, одсек физика-техничко образовање, у Никшићу 1983. године. Као апсолвент радила у основној школи у селу код Жабљака. У периоду од 1979-1983. године радила као наставник физике и техничког образовања у Братљеву. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 1995. године.

Милка Поледица

професор физике

Рођена 1987. године у Ивањици. Основну школу и гимназију завршила у родном граду. Дипломирала на Физичком факултету Универзитета у Београду на смеру Општа физика 2014. године. Мастер студије - смер Теоријска и експериментална физика. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2014. године.

Хемија


Мирјана Оцокољић

Мирјана Оцокољић

професор хемије

Рођена 8. марта 1977. године у Ивањици. Основну школу завршила у родном граду. Средњу Техничку школу завршила у Чачку као носилац Вукове дипломе. Дипломирала на Природно-математичком факултету Универзитета у Крагујевцу стекавши звање дипломирани хемичар за истраживање и развој. Завршила специјалистичке студије на матичном факултету стекавши звање специјалиста хемијских наука, смер: неорганска хемија. Од 2002 – 2006. године радила у OШ „Сретен Лазаревић” у Приликама, у ОШ „Вучић Величковић” у Међуречју и у ОШ „Мајор Илић” у Кушићима. У периоду од 2006. до 2010. године радила у „Habit Pharm”-у као стручни сарадник контроле квалитета. У периоду од 2010.  дo 2011. године радила у Акционарском друштву „Галеника” у Београду на месту стручног сарадника контроле квалитета. Од 2015. године ради у OШ „Сретен Лазаревић” у Приликама, у Техничкој школи у Ивањици, у Гимназији у Ивањици као и у ОШ „Милан Вучићевић Зверац” у Братљеву. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2019. године.

Биологија


Славица Палибрк

Славица Палибрк

професор биологије

Рођена 5. новембра 1958. године у Гаглову, општина Крушевац. Завршила Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу, одсек биологија. Радила у ОШ „Вучић Величковић” у Међуречју од 1. септембра 1988. године - са непуним радним временом, а после неколико година наставила рад упоредо у још четири школе: ОШ „Кирило Савић” у Ивањици, ОШ „Мајор Илић” у Кушићима, Техничкој школи у Ивањици и ОШ „Милинко Кушић” у Ивањици. Од 2015. године, пун фонд часова остварује у ОШ „Милинко Кушић”. Њен животни мото је: „стрпљење, истрајност и упорност”.

Енеса Рамадани

Енеса Рамадани

професор биологије

Рођена 8. маја 1973. године у Гори, АП Косово и Метохија. Основну школу и гимназију завршила у Сјеници. Дипломирала на Факултету природних наука Универзитета у Приштини и стекла звање дипломирани биолог за заштиту животне средине 2000. године. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2015. године.

Раде Перуничић

Раде Перуничић

професор биологије

Завршио Природно - матемтички факултет Универзитета у Крагујевцу, одсек биологија. Дипломирао на Катедри за микробиологију. Започео специјалистичке студије на Катедри за екологију. Радно искуство: рад у школи, рад у хотелијерству. Овладао обуком Бихевијорална анализа комуникације реализованом од стране Института за бихевијоралну форензику. Поседује други степен у познавању традиционалне медицине Реики. Знање холандског (Б2 ниво), немачког (А2 ниво - сертификат са Аустријског института) и енглеског језика.

Ликовна култура


Биљана Рајковић

Биљана Рајковић

наставник ликовне културе

Рођена 1974. године у Ивањици. Основну и средњу школу завршила у родном граду, а дипломирала на Вишој школи за ликовну и примењену уметност у Београду, одсек наставник ликовне културе (2001). У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2001. године.

Аурора Пивљаковић

Аурора Пивљаковић

професор ликовне културе

Рођена 15. фебруара 1992. године у Ивањици. Основну школу „Милинко Кушић” завршила у Ивањици, средњу Уметничку школу у Ужицу. Основне и мастер академске студије примењене уметности завршила на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Kрагујевцу. У просвети ради од 2014. године, а у ОШ „Милинко Кушић” запослена на месту наставника ликовне културе од 2018. године.

Историја


Милутин Станисавић

Милутин Станисавић

професор историје

На Филозофском факултету Универзитета у Београду, одсек историја, дипломирао 2008. године.

Неђељко Лековић

Неђељко Лековић

професор историје и географије

Рођен 10. јуна 1984. године у Пљевљима, Република Црна Гора. Основну школу завршио у Братљеву (1999), Гимназију у Ивањици (2003), а Филозофски факултет Универзитета Црне Горе у Никшићу (2011), стекавши звање професор историје и географије. Завршио је и курс за професора грађанског васпитања, као и курс за спелеолога. У ОШ „Милинко Кушић” ради од 2012. године.

Радица Чегањац

Радица Чегањац

професор историје

Рођена 3. новембра 1985. године у Ивањици. Дипломирала на Филозофском факултету Универзитета у Београду - одсек историја, и стекла звање дипломирани историчар. Ангажована у Гимназији у Ивањици као наставник историје и изборних предмета. Као наставник историје ангажована од школске 2021 / 2022. и у ОШ „Милинко Кушић“.

Информатика и рачунарство


Владимир Мићић

Владимир Мићић

професор информатике и рачунарства

Рођен 3. фебруара 1977. године у Ужицу. Основну и средњу школу завршио у Ивањици. Дипломирао на Факултету организационих наука Универзитета у Београду стекавши звање дипломирани инжењер информационих система. Наставио породичну традицију рада у школи почевши са радом 15. октобра 2007. године у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици. Жели да га ученици и колеге памте пре свега као човека, а тек касније као доброг предавача. Срећно ожењен супругом Сањом, има двоје деце, сина Растка и ћерку Милицу. Његове животне максиме гласе: „Када неправда постане закон, отпор је твоја дужност!“ и „Добро чини, доброме се надај!“

 

мр Милоратка Симеуновић

мр Милоратка Симеуновић

професор информатике и рачунарства

Рођена 13. новембра 1976. године у Ивањици. Основну и средњу Техничку школу завршила је у Ивањици. Дипломирала је на Техничком факултету у Чачку. Запослена је у Техничкој школи и ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици. Има осамнаест година радног стажа. Магистрирала је на Универзитету у Крагујевцу - Факултет техничких наука у Чачку стекавши звање магистар техничких наука, смер: Техника и информатика, ужа научна област Информационе технологије. Школске 2019 / 2020. године уписала докторске студије на студијском програму Информационе технологије. Аутор је десет научних радова на скуповима са међународним учешћем.

Радојица Златић

Радојица Златић

професор информатике и рачунарства

Рођен 15. јануара 1958. године у Братљеву, општина Ивањица. Основну школу завршио је у родном месту (1972), Машинску техничку у Смедеревској Паланци (1976), а Педагошко-технички факултет у Чачку (1981). Радио у више школа у општини и изводио наставу из неколико сродних предмета: ОШ „Мићо Матовић’’ у Мочиоцима (1983–1984), ОШ „Милан Вучићевић Зверац’’ у Братљеву (1985–1986), и (1995-1996), ОШ „Светозар Марковић’’ у Ковиљу (1992–1993), ОШ „Милинко Кушић’’ у Ивањици (од 1. 9. 1996. до 31. 10. 1997, од 17. 9. 2001. до 31. 7. 2004. и од 1. 9. 2012), ОШ „Кирило Савић’’ у Ивањици (1997–2001). Од 1. августа 2004. до 31. августа 2012. био директор у ОШ „Вучић Величковић’’ у Међуречју. Радећи раније у истој школи као наставник основе техничког образовања, а касније техничког, радо се прихватио да буде поново, део колектива. Особито, што је сам колектив то жарко желео. Знао је добро оно што су, реално, добре и мање добре стране у школи, али је и јасно имао визију њеног даљег развоја. На самом почетку успешно решио је спор око школског спортског полигона. Захваљујући Министарству финансија школа је постала његов власник. Уз помоћ локалне самоуправе полигон је реновиран (пресвучен слојем асфалта и ограђен). Захваљујући добијеној донацији од Светске банке, по први пут од свог постојања, школа је добила добро опремљен дигитални кабинет. Наредне године ученици су узели учешће на државним такмичењима из информационих технологија где су остварили запажен успех. Део средстава утрошен је за увећање књижног фонда школске библиотеке. Од стране градске библиотеке, у Ивањици, школа је у трајно власништво добила на поклон неколико хиљада књига. Највећу донацију од стране појединаца школа је добила од њеног бившег ученика Миша Радоњића. Овај успешни предузетник, вративши се у свој крај, уложио је део значајног иметка у реконструкцију старе школе, коју је иначе похађао. Као директор неговао је наслеђену културну и верске традицију. Свечаним програмима (приредбама и рециталима), сваке године се обележавала школска слава. У свему томе непоновљив печат дао је и наставник српског језика, Живорад Тодоровић. У периоду свог мандата долазило је, у мањој мери, до кадровских промена. Требало је обезбедити стручне наставнике за одређене наставне предмете. Колегама за којима је, из било ког разлога, престајала потреба обезбеђивана је норма у другим школама Ивањице. Од 2012. ради у ОШ „Милинко Кушић’’ и ОШ „Кирило Савић’’ изводећи наставу из предмета техника и технологија, техничко и информатичко образовање и информатика и рачунарство. Од 2020. ради у ОШ „Милинко Кушић’’. Са својим ученицима је освајао прва места и награде на републичким такмичењима.

Техника и технологија


Радојица Златић

Радојица Златић

професор технике и технологије

Рођен 15. јануара 1958. године у Братљеву, општина Ивањица. Основну школу завршио је у родном месту (1972), Машинску техничку у Смедеревској Паланци (1976), а Педагошко-технички факултет у Чачку (1981). Радио у више школа у општини и изводио наставу из неколико сродних предмета: ОШ „Мићо Матовић’’ у Мочиоцима (1983–1984),  ОШ „Милан Вучићевић Зверац’’ у Братљеву (1985–1986), и (1995-1996), ОШ „Светозар Марковић’’ у Ковиљу (1992–1993), ОШ „Милинко Кушић’’ у Ивањици (од 1. 9. 1996. до 31. 10. 1997, од 17. 9. 2001. до 31. 7. 2004. и од 1. 9. 2012), ОШ „Кирило Савић’’ у Ивањици (1997–2001). Од 1. августа 2004. до 31. августа 2012. био директор у ОШ „Вучић Величковић’’ у Међуречју. Радећи раније у истој школи као наставник основе техничког образовања, а касније техничког, радо се прихватио да буде поново, део колектива. Особито, што је сам колектив то жарко желео. Знао је добро оно што су, реално, добре и мање добре стране у школи, али је и јасно имао визију њеног даљег развоја. На самом почетку успешно  решио је спор око школског спортског полигона. Захваљујући Министарству финансија школа је постала његов власник. Уз помоћ локалне самоуправе полигон је реновиран (пресвучен слојем асфалта и ограђен). Захваљујући добијеној донацији од Светске банке, по први пут од свог постојања, школа је добила добро опремљен дигитални кабинет. Наредне године ученици су узели учешће на државним такмичењима из информационих технологија где су остварили  запажен успех. Део средстава утрошен је  за увећање књижног фонда школске библиотеке. Од стране градске библиотеке, у Ивањици, школа је у трајно власништво добила на поклон неколико хиљада књига. Највећу донацију од стране појединаца школа је добила од њеног бившег ученика Миша Радоњића. Овај успешни предузетник, вративши се у свој крај, уложио је део значајног иметка у реконструкцију старе школе, коју је иначе  похађао. Као директор неговао је наслеђену  културну и верске традицију. Свечаним програмима (приредбама и рециталима), сваке године се обележавала школска слава. У свему томе непоновљив печат дао је и наставник српског језика, Живорад Тодоровић. У периоду свог мандата  долазило је, у мањој мери, до кадровских промена. Требало је обезбедити стручне наставнике за одређене  наставне предмете. Колегама за којима је, из било ког разлога, престајала потреба обезбеђивана је норма у другим школама Ивањице. Од 2012. ради у ОШ „Милинко Кушић’’ и ОШ „Кирило Савић’’ изводећи наставу из предмета техника и технологија, техничко и информатичко образовање и информатика и рачунарство. Од 2020. ради у ОШ „Милинко Кушић’’. Са својим ученицима је освајао прва места и награде на републичким такмичењима.

 

 

 

 

Милкица Костић - Златић

Милкица Костић - Златић

професор технике и технологије

Рођена 19. септембра 1972. у Ужицу. Основну школу ,,Милинко Кушић’’ завршила је у Ивањици. Стекла je два академска звања на: Факултету техничких наука ,,Михајло Пупин’’ у Зрењанину, где је уписала и  постдипломске студије, као и на Факултету техничких наука у Чачку. Радила у две школе у општини Ивањица и изводила наставу из више сродних предмета. Три године радила je у ОШ ,,Вучић Величковић’’ (2008 - 2011) у Међуречју. Предајући информатику и рачунарство у ОШ ,,Вучић Величковић’’, менторисањем ученика осмог разреда из области програмирања (Visual Basic), постигла запажене резултате на  регионалном и републичком такмичењу. Од 1. септембра 2008. године ради у Основној школи ,,Милинко Кушић’’ у Ивањици. У току рада била је укључена у различите облике стручних усавршавања за област Роботика - вештачка интелигенција, а сада је ментор талентованим даровитим ученицима у Регионалном центру за таленте у Чачку. Успешно се бави преношењем знања, вештина, умења и дигиталних компетенција кроз Креативне радионице роботике и електронике, где јој у раду велику подршку даје Научно-технолошки парк у Чачку. Са полазницима Регионалног центра за таленте и ученицима на државном такмичењу из Robo-INT Invent (роботике и интерфејса) освојила, како златне, тако и сребрне медаље. Захваљујући успесима у раду са децом и веома високим постигнутим резултатима Институт за вештачку интелигенцију ју је наградио вредном опремом, како би успешно наставила да се стручно усавршава и  стечена знања из дигиталних технологија преноси на ученике. Њен лични мото је: ,,Човек радом може постићи све у животу, ако тачно зна шта жели, ако је упоран и верује у себе!’’

 

 

 

Зорица Јовићевић

Зорица Јовићевић

професор технике и технологије

Рођена 2. јуна 1982. године у Ивањици. У родном граду завршила основну школу (ОШ „Милинко Кушић“) и гимназију, а Технички факултет у Чачку. Удата је и мајка троје деце. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 2009. године.

Радица Радишић

Радица Радишић

професор технике и технологије

Рођена 28. октобра 1980. године у Ивањици. Основну школу завршила у Kушићима а Гимназију у Ивањици. Дипломирала на Техничком факултету у Чачку, одсек Техника и информатика, смер: професор техничког образовања. У просвети ради од 2003. године.

Данијела Грујовић

Данијела Грујовић

професор технике и технологије

Рођена 19. новембра 1981. године у Ивањици. Основну школу и гимназију завршила у родном граду. Дипломирала на Техничком факултету у Чачку, одсек: техника и информатика, смер: професор техничког и информатичког образовања. Од 2006. године запослена у ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама, а од 2021. године у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици. Удата је и мајка двоје деце.

Физичко и здравствено образовање


Драгољуб Ниџовић

Драгољуб Ниџовић

професор физичког и здравственог васпитања

Рођен 20. децембра 1959. године у Чачку. Дипломирао на Факултету за физичку културу Универзитета у Београду. Радио у ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама (1984). У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 1986. године.

Бошко Калушевић

Бошко Калушевић

професор физичког и здравственог васпитања

Рођен 18. децембра 1968. године у Ивањици. Дипломирао на Факултету за физичку културу Универзитета у Новом Саду. Истовремено ради и у ОШ „Кирило Савић“ у Ивањици и у ОШ „Мајор Илић“ у Кушићима. Радио као инструктор пливања у школи пливања у Заводу за превенцију, лечење и рехабилитацију болести крви „Анемија“ у Ивањици, као инструктор скијања на Голији и као тренер у Одбојкашком клубу „Ива“ у Ивањици.

Јадранка Перуничић

Јадранка Перуничић

професор физичког и здравственог васпитања

Рођена 27. августа 1988. године у Ивањици. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици. Основне академске студије првог степена, као и мастер академске студије другог степена, завршила на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду стекавши звање мастер професор физичког васпитања и спорта. Удата је и мајка двоје деце. 

Јасмина Мићић

Јасмина Мићић

професор физичког и здравственог васпитања

Рођена 23. фебруара 1989. године у Београду. Основну школу завршила у Ивањици, средњу Медицинску у Ужицу а основне и мастер студије на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. Звање мастер криминалистике стиче 2020. године одбраном мастер рада на Криминалистичко - полицијском универзитету у Београду. Лиценцирани је реализатор пројекта „Спорт у школе“ Министарства омладине и спорта Републике Србије, члан је јединице за деловање у ванредним ситуацијама и несрећама Црвеног крста Ивањица и дописник часописа Просветни преглед.

Иван Петровић

Иван Петровић

професор физичког и здравственог васпитања

Рођен 5. фебруара 1987. године у Ивањици. Основну школу и Техничку школу – смер дрвни техничар - завршио у Ивањици 2005. године. На Факултету за спорт и физичко васпитање Универзитета у Београду дипломирао 2009. године на смеру Фитнес и рекрација. Мастер студије завршио на Универзитету у Приштини 2014. године. Истовремено ради у две школе ОШ „Вучић Величковић“ у Међуречју и ОШ „Милинко Кушић у Ивањици. Радно искуство као инструктор пливања на „Заводу за превенцију и рехабилитацију – Анемија“ у Ивањици од 2005. године, тренер у школици спорта од 2005 – 2013. године, рад са Олимпијском такмичарком Аном Суботић 2012-2013. године, кондициони тренер ФК „Јавор“, ОКК „Ивањица“. Бави се корективном гимнастиком и исправљањем деформитера, оснивач Спортског клуба „Фикета“.

Александар Ћурчић

Александар Ћурчић

Професор физичког и здравственог васпитања

Рођен 4. априла 1995. године у Ужицу. Основну и средњу школу завршио у Ивањици. Факултет физичког васпитања и спорта уписује 2014. године у Новом Саду. Основне академске студије завршава 2019. док годину дана касније завршава мастер студије на истом факултету. Радно искуство започиње као наставник физичког васпитања 2020. године у ОШ ,,Милинко Кушић” у Ивањици.

Музичка култура


Александар Митровић

Александар Митровић

професор музичке културе

Рођен у Ивањици 29. септембра 1990. Основну школу завршио у Ивањици и упоредо похађао Школу основног музичког образовања „Петар Коњовић“ у Ужицу у трајњу од шест година. Средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ завршава у Kраљеву 2009. године и исте године уписује Факултет музичке уметности у Скопљу где дипломира на одсеку за клавир (2013). Радно искуство започиње 2013. године у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици на радном месту наставника музичке културе.

Иван Главинић

Иван Главинић

професор музичке културе

Рођен 26. јануара 1981. године. Похађао ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици, затим ОШ „Душан Јерковић“ и Музичку школу „Војислав Лале Стефановић“ у Ужицу. Средњу музичку школу „Стеван Мокрањац“ и Гимназију завршио у Краљеву. Дипломирао на Факултету уметности, Катедри за музичку педагогију, Универзитета у Приштини. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 2016. године.

Грађанско васпитање


Милена Танасијевић

Милена Танасијевић

професор географије

Рођена 10. марта 1981. године у Ивањици. Основну школу и Гимназију завршила у Ивањици. Завршила Географски факултет Универзитета у Београду. Ради као наставник географије у ОШ „Светозар Марковић“ у Ковиљу и ОШ „Милан Вучићевић Зверац“ у Братљеву и као наставник грађанског васпитања у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици.

Весна Маричић

Весна Маричић

дипломирани филозоф

Рођена 2. марта 1979. у Ужицу. Дипломирала филозофију на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Ради као наставник грађанског васпитања у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици и води школски театар у оквиру једносменске наставе. Њен мото је: „Имај храборсти да се служиш сопственим разумом“. (Имануел Кант)

Славко Поледица

Славко Поледица

Дипломирани филозоф

Рођен 25. октобра 1974. године у Ивањици. Основну и средњу школу завршио у Ивањици. Дипломирао филозофију на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Ради као наставник у Техничкој школи у Ивањици и наставник грађанског васпитања у ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици.

Верска настава


Олгица Андрић

Олгица Андрић

дипломирани теолог

Рођена 13. новембра 1979. године у Ивањици. Основну школу „Сретен Лазаревић“ завршила у Приликама, Гимназију у Ивањици а Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву у Фочи. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 2008. године.

Милош Војиновић

Милош Војиновић

дипломирани теолог

Рођен 26. јула 1987. године у Ивањици. Основну школу, ОШ „Кирило Савић“, завршио у Ивањици, а Богословију „Светог Јована Златоустог“ у Крагујевцу. Дипломирао на Православном богословском факултету Универзитета у Београду 2014. године. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 2017. године.

Географија


Ирена Радуловић

Ирена Радуловић

професор географије

Рођена 6. марта 1968. године у Ивањици. Основну и средњу школу завршила у Ивањици. На Географском факултету Универзитета у Београду дипломирала 1995. године. Удата и мајка двоје деце. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 1995. године.

Јадранка Караклајић

Јадранка Караклајић

професор географије

Рођена 16. септембра 1979. године у Ивањици. Основну школу „Мићо Матовић“ завршила у Катићима и Гимназију у Ивањици. На Географском факултету Универзитета у Београду дипломирала 2005. године. У Основној школи „Милинко Кушић“ ради од фебруара 2021. године.

Одељење за децу лако ментално ометену


мр Светлана Главинић

мр Светлана Главинић

магистар дефектолошких наука

Рођена 2. марта 1976. године у Ивањици. Гимназију општег смера завршила у Ивањици. Дипломирала на Дефектолошком факултету Универзитета у Београду 2001. године стекавши звање дипломирани дефектолог-олигофренолог. На Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду магистрирала 2016. године стекавши академско звање магистар дефектолошких наука. Докторанд у фази припреме докторске тезе: „Социјалне услуге као додатна подршка инклузивном образовању“. Поседује: лиценцу за обављање васпитно-образовне делатности, лиценцу за обављање основних стручних послова социјалне заштите и лиценцу за обављање супервизије на основним стручним пословима социјалне заштите. Педагошки саветник. У периоду од 2002. до 2004. године радила у предшколској установи у Ивањици, на месту стручног сарадника-дефектолога. Од 2018. године ради у Друштву за церебралну и дечију парализу Ивањица, на месту председнице Друштва и стручног сарадника. Аутор је и коаутор бројних акредитованих програма стручног усавршавања: 1. Аутор програма „Невербална комуникација“, објављеног у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2016 / 2017. и 2017 / 2018. годину, р.б. 319; К3; П4.; 2. Аутор програма „Сензорна соба - асистивна технологија за ефикасније учење 2014 / 2015. и 2015 / 2016.године; р.б. 332; K3; П1.; 3. Аутор програма „Лични пратилац детета „Корак по корак“, објављеног у Каталогу програма стручног усавршавања запослених у социјалној заштити 3. 06. 2015. године; 4. Аутор програма „Унапређивање компетенција стручних радника за пружање услуге Лични пратилац детета“, објављеног у Каталогу програма стручног усавршавања запослених у социјалној заштити, март 2020. године. У ОШ „Милинко Кушић“ ради од 2001. године на радном месту наставника у одељењу групне инклузије.

 

Тања Главинић

Тања Главинић

професор разредне наставе

Рођена 13. јануара 1977. године. Основну школу и гимназију завршила у Ивањици. Учитељски факултет у Ужицу. Радила у Техничкој школи у Ивањици (од 2004.), потом у ОШ „Мићо Матовић“ у Катићима и у ОШ „Кирило Савић“ у Ивањици. Од 2011. године ради као професор разредне наставе у ОШ „Милинко Кушић“ у одељењу за децу лако ментално ометену. Њен животни мото је: „Најбоље тек долази!“

Функционално основно образовање одраслих


Маријана Перуничић

Маријана Перуничић

андрагошки асистент

Рођена 26. априла 1978. године у Ивањици. Завршила ОШ „Сретен Лазаревић“ у Приликама. Средњу техничку школу у Ивањици а Вишу пословну школу (смер порези и царина) у Београду. Радила у Pro Credit bank у Ивањици. У ОШ „Милинко Кушић“ у Ивањици ради од 2012. године.

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search

?>