САВИНДАН 2021.Онемогућени ове године да Савиндан прославимо пригодним програмом на школској позорници, онако како смо годинама обележавали, потрудили смо се да Вас на занимљив начин подсетимо на прошлогодишње представе "Путем Свете Горе" и "Свети Сава мири завађену браћу" и тако обележимо нашу школску славу. У постављању драмских текстова на позорницу учествовали су ученици драмско-рецитаторске секције ОШ "Милинко Кушић". Премда су ликови владара династије Немањића представљали значајне глумачке задатке, ученици су посредством костима и врсног сценског говора успели да предоче дух српског средњег века. Видео приказ одломака из ђачких представа нека буде наш овогодишњи покушај да превазиђемо усек у времену и останемо утемељени светосавском традицијом - књижевном и културном делатношћу Светога Саве и целокупним искуствима прошлих векова.

Loading...
ДАН ШКОЛЕ
8. април 2021.


Онемогућени да ове године Дан школе обележимо на пригодан начин на школској позорници, ученици наше школе су овог пута сећањем на народног хероја Милинка Кушића обележили овај дан. Животни пут Милинка Кушића чије име носи наша школа обележавамо са циљем да се његово дело заувек памти и отргне од заборава.
Loading...

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search

?>