О школи и граду

Основна школа ,,Милинко Кушић“ у Ивањици је осморазредна школа и налази се у ширем центру града

У састав матичне школе која се налази у Ивањици, улазе и издвојена одељења четвороразредних школа: Буковица, Лиса и Рашчићи која су припојена 1962. године.


Данас ову школу похађа укупно 1.050 ученика. У разредној настави има 421 ученик, у предметној 496 ученика и у одељењу за децу лако ометену у развоју 8 ученика. Издвојена одељења укупно броје 125 ученика. Рад је организован у 45 одељења редовне наставе и једном одељењу деце лако ометене у развоју. У школи је укупно запослено 105 радника.

Основна школа ,,Милинко Kушић“ наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе ''Шуме'', отворене 1927. године. Решењем број 457 од 26. 09. 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића, који је рођен 8. априла 1912. године у селу Свештица, недалеко од Ивањице.

Од школске 1999/2000. године, уз сагласност Министарства просвете РС, број 610-00-0341/1998-02 од 15. 10. 1998. године, почело је са радом одељење за лако ментално ометене ученике у саставу ове школе.
За изузетне резултате и достигнућа у васпитно образовном раду школа је 1978. године добила највеће признање - Републичку награду 25. мај.
Данас је основна школа „Милинко Kушић“ савремено опремљена васпитно - образовна установа у чијем пријатном окружењу ученици стичу знања за будућност. Недавно је ова школа додатно уређена кречењем и генералним чишћењем и постављен је нови намештај у 32 учионице, наставничку канцеларију и нови амфитеатар, чију куповину је омогућила амбасада Јапана у Београду, донирајући у ове сврхе готово 50.000 евра. Ако се дода да је скоро замењена комплетна столарија и урађена нова фасада, а ученици својим ликовним радовима оплеменили унутрашњост зграде, с правом се може рећи да је ова основна школа једна од најлепших у Србији.
Завршено је и постављање првог мини пич терена у Ивањици, у оквиру дворишта ове школе. Новац за изградњу терена на чијој вештачкој трави се могу упражњавати готово све спортске дисциплине, финансирали су општина Ивањица, Министарство омладине и спорта, Фудбалски савез Србије и Влада Kраљевине Норвешке.

Сваке године се значајна средства улажу у набавку наставних средстава и потрошног материјала, у циљу осавремењивања наставе и постизања бољих резултата у раду. Школи недостају нека од наставних средстава, која омогућавају савремени приступ у реализацији наставе, средства за реализацију програма физичког васпитања за млађе разреде. Надамо се да ћемо израдом пројеката у наредном периоду решити ове проблеме.

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search

?>