O ŠKOLI I GRADU

Osnovna škola ,,Milinko Kušić“ u Ivanjici je osmorazredna škola i nalazi se u širem centru grada

U sastav matične škole koja se nalazi u Ivanjici, ulaze i izdvojena odeljenja četvororazrednih škola: Bukovica, Lisa i Raščići koja su pripojena 1962. godine.
Danas ovu školu pohadja ukupno 1.050 učenika. U razrednoj nastavi ima 421 učenik, u predmetnoj 496 učenika i u odeljenju za decu lako ometenu u razvoju 8 učenika. Izdvojena odeljenja ukupno broje 125 učenika.Rad je organizovan u 45 odeljenja redovne nastave i jednom odeljenju dece lako ometene u razvoju. U školi je ukupno zaposleno 105 radnika.

Osnovna škola ,,Milinko Kušić“ nastavlja tradiciju osnovne škole iz Ivanjice, otvorene 1834. godine i osnovne škole Šume, otvorene 1927. godine. Rešenjem broj 457 od 26.09.1955. godine ove dve škole spojene su u jednu školu u osmogodišnjem trajanju. Ubrzo zatim ova škola dobija današnje ime, odnosno ime narodnog heroja Milinka Kušića, koji je rođen 8.aprila 1912. godine u selu Sveštica, nedaleko od Ivanjice.

Od školske 1999/2000. godine, uz saglasnost Ministarstva prosvete RS, broj 610-00-0341/1998-02 od 15.10.1998. godine, počelo je sa radom odeljenje za lako mentalno ometene učenike u sastavu ove škole.
Za izuzetne rezultate i dostignuća u vaspitno obrazovnom radu škola je 1978. godine dobila najveće priznanje - Republičku nagradu 25. maj.
Danas je оsnovna škola „Milinko Kušić“ savremeno opremljena vaspitno - obrazovna ustanova u čijem prijatnom okruženju učenici stiču znanja za budućnost. Nedavno je ova škola dodatno uređena krečenjem i generalnim čišćenjem i postavljen je novi nameštaj u 32 učionice, nastavničku kancelariju i novi amfiteatar, čiju kupovinu je omogućila ambasada Japana u Beogradu, donirajući u ove svrhe gotovo 50.000 evra. Ako se doda da je skoro zamenjena kompletna stolarija i uradjena nova fasada, a učenici svojim likovnim radovima oplemenili unutrašnjost zgrade, s pravom se može reći da je ova osnovna škola jedna od najlepših u Srbiji.
Završeno je i postavljanje prvog mini pič terena u Ivanjici, u okviru dvorišta ove škole. Novac za izgradnju terena na čijoj veštačkoj travi se mogu upražnjavati gotovo sve sportske discipline, finansirali su opština Ivanjica, Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije i Vlada Kraljevine Norveške.

Svake godine se značajna sredstva ulažu u nabavku nastavnih sredstava i potrošnog materijala, u cilju osavremenjivanja nastave i postizanja boljih rezultata u radu. Školi nedostaju neka od nastavnih sredstava, koja omogućavaju savremeni pristup u realizaciji nastave, sredstva za realizaciju programa fizičkog vaspitanja za mlađe razrede. Nadamo se da ćemo izradom projekata u narednom periodu rešiti ove probleme.

O školi

Škola ,,Milinko Kušić“ nastavlja tradiciju osnovne škole iz Ivanjice, otvorene 1834. godine i osnovne škole Šume, otvorene 1927. godine. Rešenjem iz 1955. godine ove dve škole spojene su u jednu školu u osmogodišnjem trajanju.Ubrzo zatim ova škola dobija današnje ime, odnosno ime narodnog heroja Milinka Kušića.

Poslednje vesti

Radno vreme

Ponedeljak - petak: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana. Designed By Media Shop

Search