Вести

''МОЈЕ ПИСМО СВЕТУ '', МАРИЈА КОМАТИНА VIII/3

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
МОЈЕ ПИСМО СВЕТУ
 
У данашње време моји вршњаци и ја информисни смо о многим стварима, можда и више од одраслих: наших родитеља,рођака, наставника, инструктора.... Вирус –пошаст данашњице умногоме је допринела томе. Омогућила нам је да живимо у виртуелном свету, да даноноћно тако и функционишемо: учимо, дружимо се, одговарамо пред екранима.
Могла бих да пишем о много чему, али дефинитивно пожелела бих да се обратим свим својим вршњацима са следећом поруком:
Драги моји пријатељи, они стварни и они виртуелни,
Хајде да се ујединимо и постанемо добри, поштени и паметни људи, хајде да се окренемо правим животним вредностима: породици, знању, пријатељству. Хајде да почнемо да проводимо дане што више са породицом, што мање са телефонима ; да гледамо породичне филмове и једемо кокице у дневним собама пред малим екранима а не три Д технологију, да поштујемо традицију и породичне обичаје а не да гледамо тик-токове и славимо Ноћ вештица. Хајде да свакога дана једни другима шаљемо срдачне поруке, без заједљивости и љубоморе; хајде да једни другима помогнемо да пребродимо пубертетске проблеме, да заједнички поправимо лоше оцене, да негујемо климу поверења једни према другима. Хајде да не анализирамо и не меримо наша знања, већ да се удружимо и превазиђемо сами себе јер једино нам знање нико не може одузети. Хајде да се не упоређујемо и не вређамо већ да се дружимо и излазимо. Хајде да неМоје писмо свету седимо сами у својим собама већ да шетамо парком, градом, улицом; хајде да се посећујемо и ћаскамо, а не да „четујемо“. И нека то буде у току дана, а не ноћу. Хајде да поштујемо поподневни одмор јер је свима потребан. Хајде да будемо културни да старијима од себе макар кажемо „Добар дан“ и „Довиђења“ јер поуздано знам да је некима од нас то још увек непознато. Хајде да не будемо саможиви и размажени, да се не водимо паролом „Хоћу све, и хоћу баш сада“. Хајде да се потрудимо да будемо културни и васпитани.
Размислите о томе да можда сами себи треба да поставимо границе, у кући, у школи, на јавним местима. Хајде да променимо свет на боље. Воли вас Марија.
 
МАРИЈА КОМАТИНА VIII/3
Наставник: СУНЧИЦА БОЈОВИЋ

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search