Вести

''МОЈЕ ПИСМО СВЕТУ'', НЕМАЊА ЛУКОВИЋ VIII/3

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
,,Из ђачког пера настају нови светови" -
Најуспешнија литерарна остварења у овој школској години.
 
МОЈЕ ПИСМО СВЕТУ
 
Драги Свете,
Већ дуже време желим да напишем писмо и пошаљем га, али не знам тачно на коју адресу. Мисли ми лутају час на једну, час на другу страну.
Стојим на тераси и посматрам природу. Касна је јесен и све ме већ подсећа на зиму. Требало би да смо сви срећни и задовољни, али није тако. Да ли је заиста истина све што се око нас дешава?
У једном дану све се преокренуло. По други пут прекинута је школа, дружење, дечија игра. Празне су улице али и паркови. Не чује се дечији жагор. Нема деце која возе бицикле, ролере и шетају. Старије особе затворене су у своје куће. Већину послова, родитељи обављају из својих домова. Ђаци прате наставу преко ТВ канала и Зум учионица. Нико није сањао да се може појавити такав вирус који ће све преокренути. Није се најавио и нико није знао у каквом ће облику доћи, а дошао је да нас све напомене, цео свет, сиромашне и богате, да су сви једнаки пред Богом. Желео је да нам каже како треба да се понашамо једни према другима и према природи. Скренуо нам је пажњу да мало времена проводимо са својом породицом. У овако тешкој ситуацији, сви зависимо једни од других. Ако чинимо добро, добро ће нам се и вратити. Затворене су нам границе и већ дуже време чезнемо да видимо своје рођаке из иностранства и пријатеље. Понекад се питам куда заиста иде овај свет. Нисам сигуран коме бих тачно требао да упутим ово писмо. Да ли све ово што се дешава је сасвим случајно или то намећу моћне силе. Мало тога смо у могућности да сами предузмемо и изађемо из ове ситуације. Из дана у дан, очекујемо да ће се стање само од себе променити. Ни сами не знамо куда све ово води. Волео бих да ми Ви, моћни свете одговорите шта се заиста дешава. Тек сада сам схватио колико је важна комуникација између људи, а не само телефони и рачунари. Свима нам недостају пријатељи, школско дружење.
Драги свете, ми живимо исто из дана у дан и чекамо да се нешто промени. Надамо се да ће те нам у томе помоћи. Овакве околности нису ни мало пријатне и не одговарају нам. Надамо се да нећемо морати још дуго да чекамо. Сви верујемо у то да ће вирус брзо проћи и да ће опет бити све исто као и раније.
 
НЕМАЊА ЛУКОВИЋ VIII/3
Наставник: СУНЧИЦА БОЈОВИЋ
 
 

О школи

Основна школа ''Милинко Kушић'' наставља традицију основне школе из Ивањице, отворене 1834. године и основне школе Шуме, отворене 1927. године. Решењем из 1955. године ове две школе спојене су у једну школу у осмогодишњем трајању. Убрзо затим ова школа добија данашње име, односно име народног хероја Милинка Kушића.

Радно време

Понедељак - петак: 07:00 - 15:00

© 2019 OŠ Milinko Kušić. Sva prava zadržana.

Search